Bisnes Penghantaran Makanan Dari Rumah

Model perniagaan yang boleh bermula dari rumah dan pastinya tidak memerlukan kos yang besar adalah Bisnes Makanan. Dengan keadaan normal baharu yang dihadapi seluruh negara, pergerakan ke satu tempat sedikit terbatas. Jadi ramai yang menggunakan perkhidmatan penghantaran makanan sebaai alternatif. Kini dengan penggunaan smartphone, perkhidmatan penghantaran makanan bertambah baik dan berkembang.

Kenapa Bisnes Makanan Dari Rumah Sebagai Alternatif?

Sedia maklum, dengan keadaan ekonomi yang tidak berapa baik selepas penularan virus Covid 19, sedikit sebanyak menjejaskan perniagaan. Pemberhentian pekerja secara berperingkat menyebabkan keadaan sedikit mendesak. Beberapa syarikat juga sudah mula gulung tikar. Jadi statistik penggangguran dijangka berlaku peningkatan sehingga hujung tahun 2020.

Jadi untuk kelansungan hidup, alternatif sebagai berniaga sendiri dari rumah amat bersesuaian. Kos permulaan yang rendah dan tidak membebankan, merupakan pemilihan model perniagaan yang baik.

Selain itu, perkhidmatan perhantaran yang cekap sedikit sebanyak membantu meningkatkan permintaan tempahan makanan. Medium pemasaran untuk mengiklankan makanan seperti facebook dan whatsapp adalah PERCUMA. Memang mudah dan senang.

Pemilihan Produk Makanan?

Untuk permulaan, pemilihan menu makanan amatlah penting. Tips utama pemilihan menu, pastikan mudah, sedap dan ada permintaan. Jika tiada permintaan, bagaimana untuk menjana keuntungan.

Jika Tiada Pengalaman, Apa Yang Perlu Buat?

Perkara pertama, dapatkan panduan BISNESMAKANDELIVERY. Panduan ini berbentuk ebook. Boleh baca terus melalui handphone. Ebook ini ditulis oleh Syaiful a.k.a Abang Speggo berdasarkan pengalaman berniaga bisnes makan secara delivery mulai tahun 2015 dulu. Di dalam ebook ini terdapat banyak ilmu serta tips yang dikongsikan.. dari mula persediaan nak buat bisnes makan ini, tips pemilihan menu, tips buat iklan, cara pengiraan kos dan perletakkan harga! Serta serba sedikit kisah cabaran yang terpaksa ditempuhi sepanjang menjalankan bisnes makan secara delivery ini.

Apa Yang Terkandung Dalam Panduan Ebook Ini

Baiklah, saya bagitau sikit apakah isi kandungan yang terdapat dalam ebook setebal 80 mukasurat ini.

  • 5 Persediaan Sebelum Mula Bisnes
    Iya! Sebelum nak mula apa-apa pun, kena ada persediaan. Jadi, beliau telah menyenaraikan 6 perkara yang perlu anda siapkan sebelum nak start buat bisnes makan delivery ni!
  • Kaedah-kaedah Jualan!
    Nak buat bisnes makan ni sebenarnya ada 2 kaedah! Setiap kaedah mempunyai waktu memasak dan menghantar yang berbeza. Jadi, anda boleh pilih ikut waktu kesesuaian anda… sama ada nak buat kaedah jualan #1 atau kaedah #2.
  • Cara Pembungkusan
    Ini pun penting juga, bekas jenis apa yang pakai? Bagaimana nak bungkus supaya makanan tidak mudah rosak atau basi?
  • Panduan Kira Kos & Keuntungan!
    Ada satu bab saya bagi contoh, macam mana nak kira kos serta, bagaimana untuk meletakkan harga jualan! .
  • Bagaimana Nak Mula?
    Hah! Ini yang paling mustahak! Ramai orang tak tahu macam mana nak mulakan bisnes ni! Tak tahu kat mana nak cari pelanggan! Jadi, saya tunjukkan cara, bagaimana untuk mendapatkan pelanggan dengan mudah, pantas dan tanpa mengeluarkan sebarang kos!
  • Panduan Bina Database Pelanggan Guna Whatsapp!
    Tak perlu guna sistem rumit-rumit.. gunakan sahaja whatsapp yang memang kita gunakan hari-hari tu! Dalam ebook ni saya ajar macam mana nak simpan no pelanggan secara tersusun dan macam mana nak buat promosi kepada pelanggan-pelanggan yang sedia ada! .
  • Strategi Pantas Bina List 100 Pelanggan Pertama!
    Saya tunjukkan strategi macam mana nak dapatkan 100 contact (nama,phone & alamat diorang) dengan pantas! Insyallah.. boleh dapat 100 nama ini dalam masa 1-2 hari sahaja! Strategi ni kena keluar kos sikit! Tapi ia sangat berbaloi!
  • Cara & Time Buat Iklan!
    Ini sangat penting, anda perlu tahu bila waktu nak buat iklan, bila waktu nak ambil order serta bila waktu nak masak dan buat delivery!
  • Cabaran & Rintangan
    Walaupun bisnes ini kecil risikonya, tetapi, tetap ada juga cabarannya.. saya sharekan beberapa pengalaman sebenar saya menghadapi cabaran-cabaran ini dan bagaimana saya mengatasinya!

Berapa Harga Dan Bagaimana Untuk Mendapatkan Ebook Ini?

Harga untuk ebook ini adalah RM30, panduan ini adalah berbentuk digital. Boleh di baca menggunakan handphone ataupun komputer.

Bonus Tambahan : Resepi Super Spagetti

Di dalam ebook ini, beliau akan berkongsi resepi dan cara membuat spaghetti bolognese yang sedap dimakan, tetapi dengan kos yang rendah!

Boleh klik pada gambar butang order “Dapatkan Sekarang” di bawah jika berminat mahu dapatkan ebook ini!

Dengan setiap pembelian ebook “Bisnes Makan Delivery” ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

error: Content is protected !!